Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Norska grundaren kastas ut – Mathem får ny vd: ”Respekterar styrelsens beslut”

Foto: Anders Wiklund / TT

Efter de många turerna – ytterligare förändringar efter uppköpet av Mathem.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

I november förra året meddelades att Mathem slås ihop med norska branschkollegan Oda.

Kort därefter rapporterade Breakit om att sammanslagningen skulle innebära uppsägningar inom Mathems it-organisation – uppgifter som Mathem svarade på i december. 

“Det stämmer att vi gör en organisationsförändring som påverkar vår tech-organisation. Sammanslagningen mellan Mathem och Oda innebär att Mathem kommer att gå över till Odas logistik- och kundplattform. Denna utvecklas primärt av Oda's tech-team i Oslo”, skriver Lotta Olofsson, kommunikationschef, till Breakit i ett mejl.  

Nu sker det ytterligare förändringar. 

Styrelsen för Oda sparkar nu grundaren och koncern-vd:n Karl Munthe-Kaas, rapporterar Dagens industri. In kliver istället Chris Poad, med lång erfarenhet från Amazon, in som ny vd. 

”Styrelsen tog initiativet till att göra den här förändringen, och jag respekterar styrelsens beslut”, säger Karl Munthe-Kaas om vd-bytet i ett pressmeddelande. 

Styrelsen ska fortsätta expandera genom förvärv, fusioner och partnerskap ”istället för att utveckla saker från scratch i nya marknader”, heter det i meddelandet. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer