Sök

Kuppades ut – nu stärker Sam Altman greppet om Open AI

Open AIAI

Sam Altman, vd för ChatGPT-skaparen Open AI. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nu är han verkligen tillbaka i händelsernas centrum.

Vad har inte hänt i härvan kring Sam Altman och Open AI? I november kuppades han ut som vd av styrelsen men återanställdes mindre än en vecka senare, efter protester från medarbetarna. Han har stämts av Elon Musk, även han medgrundare av AI-bolaget, anklagad för att ha svikit det grundläggande syftet med bolaget – att arbeta ideellt med mänsklighetens bästa i åtanke. 

Drama saknas ej. 

Det senaste i turerna kring 38-åringen från Chicago är att han är på väg att göra en komplett comeback i ChatGPT-skaparen. Han är välkommen tillbaka till styrelsen efter att en intern granskning kommit fram till att förra årets avskedan saknade grund, skriver Financial Times.

Granskningen av styrelsekaoset visar att det var en förtroendekris men att det inte finns några bevis på att vd:n vilselett investerare eller att han pressat på produktsläpp på ett icke-försiktigt sätt, enligt den nya ordföranden och tillika tidigare Salesforce-chefen Bret Taylor.  

Sam Altman har kommenterat beskedet. 

”Jag är tillfreds med att hela den här grejen är över. De senaste månaderna så har det varit nedslående att se en del personer med agendor försöka locka med läckor i pressen och på det sättet försöka skada bolaget och vårt uppdrag.”

Sam Altman har nu samma formella makt som han hade innan novemberkuppen.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer