Efter beskedet att Mobilio läggs ner - nu talar Pärleros ut

SchibstedMobilio

Alexander Pärleros. Foto: Jonas de Lange

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

“Jag visste inte mer än någon annan, eftersom jag inte varit på Mobilio på ett halvår”, säger Alexander Pärleros efter gårdagens besked att Schibsted lägger ner bolaget.

Vid årsskiftet lämnade Alexander Pärleros som vd på Mobilio när Schibsted köpte hans andel. Sajten för mobilabonnemangsjämförelser grundade han 2012 och fick tidigt in Schibsted in som delägare.

Under torsdagen kunde Breakit avslöja att Schibsted nu, ett halvår senare, lägger ner Mobilio och säger upp de anställda. Något som bekräftats av Unionens fackklubb på mediejätten.

Alexander Pärleros fick själv reda på nedläggningen via media.

“Jag hade 95 missade samtal i går. Jag visste inte mer om detta än någon annan eftersom jag inte varit där på ett halvår”, säger han och fortsätter.

“Sist jag pratade med Schibsted skakade vi hand och hade jättetrevligt, sedan har jag inte hört något mer och lagt min energi på annat”.

Enligt Alexander Pärleros gjordes en säljoffensiv på bolaget förra hösten. Då anställdes bland annat en ny säljchef.

“Marginalerna var tighta, men vi satsade hårt på telesälj hela hösten. Vissa månader gick det åt rätt håll, sedan slutade jag. Men jag tror att man inte riktigt lyckades sätta den strategi som vi hade påbörjat. Vi satsade hårt då för att ta det till nästa nivå”.

“Men telekom är en tuff bransch med låga marginaler. Även förra året krympte marginalerna, även om vi krigade på. Redan då gick det mer mot att digitalisera allt, och som jag förstått det är det vad Schibsted vill göra nu, att de kommer använda tekniken och lägga in det under ett större paraply”, säger han.

Hur känns det nu att du valde att lämna vid årsskiftet?

“Det känns väldigt bra. Jag hade möjligheten att vara kvar, men jag hade kört det i fyra år och tyckte det kändes bra att göra andra saker. Jag hade en möjlighet att göra en exit och jag tog den, det var en milstolpe för mig”.

“Nu har jag möjlighet att investera i andra bolag, som Pensionera, och leva det liv jag vill leva. Jag ägnar mig åt Pensionera och Framgångspodden, jag yogar, föreläser och är rådgivare på Almi”, säger han.

Läs mer