Sök

Här är Handelshögskolans 10 nya startupbolag – Grace Health-grundaren Estelle Westling kliver in som ny coach

SSE Business Lab

Estelle Westling är ny coach på SSE Business Labs. Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nu har Handelshögskolans inkubator, SSE Business Lab, landat i vilka bolag som väljs ut till årets program.

I dag börjar tio nya startupbolag på Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab, samtidigt som inkubatorn skruvat upp sina förväntningar på bolagen. Till exempel väntas de elva startups som börjar idag på Handelshögskolans inkubator ha en nettopositiv påverkan på samhälle och klimat.

”Vi har sedan tidigare hjälpt våra tidiga bolag integrera hållbarhet i sin kärnaffär. Nu kommer vi även stötta våra mer långt komna startups med att sätta tydliga mål och mäta sin påverkan, säger Andreas Johansson, vd för SSE Business Lab.

Det skärpta fokuset på hållbarhet är en del av den satsning som Andreas Johansson utlovade när han för ett år sedan tog över rodret på Handelshögskolans inkubator. Redan tidigare behövde samtliga bolag som sökte till SSE Business Lab visa att deras verksamhet har potential att bidra till FN:s globala mål. 

De startupbolag som antas till inkubatorn kan dra nytta av experthjälp från olika näringslivsprofiler. De nya bolagen tilldelas coacher som bistår med vägledning under bolagens tid i inkubatorn. En av de nya coacherna är Estelle Westling, serieentreprenör och närmast grundare av healthtech-bolaget Grace Health, ett bolag som avvecklades i höstas.

”Det är genom att koppla smarta affärsmodeller till de globala utmaningarna som vi skapa morgondagens lönsamma företag och skapar skillnad på riktigt. Jag ser fram emot att stötta de nya bolagen i sin tillväxtresa”, säger hon.

Utöver coachningen får de nyantagna bolagen tillgång till stöttning och partnerskap inom allt från utveckling till marknadsföring och kapitalanskaffning. De får dessutom tillgång till Handelshögskolans och SSE Business Labs gedigna nätverk av alumner, affärsänglar, och investeringsbolag.

Här är bolagen som antagits till SSE Business Labs program:

Cay Collective: Marknadsplats där kreatörer kan sälja unika och prisvärda objekt inom inredning, konst, och mode.

Daifin: Kortsiktig finansieringslösning som gör det möjligt för små och medelstora företag utan tillgång till handelskredit att skaffa varor, sälja dem, och betala tillbaka vid ett senare tillfälle.

Dendrite: Lösning som hjälper AI-agenter interagera med internet, lokalt eller på distans, vilket minskar token-kostnader och ökar hastigheten.

Disability Rebel: Plattform som gör det enkelt för personer med funktionsnedsättning att handla produkter och tjänster anpassade efter deras behov.

Hangry People: Hållbara och innovativa mellanmål och snacks.

KoalaClick: Automatiseringsverktyg som låter vem som helst att bygga och köra skräddarsydda automatiseringar.

PowerMate: App som förenklar elektrifieringen genom att låta människor dela sina elfordonsladdare.

Revive Retail: B2B-pluginlösning som främjar cirkularitet genom att göra det möjligt för återförsäljare att snabbt och enkelt ta sig in på återförsäljningsmarknaden.

Gradr: En automatiserad AI-plattform som skapar och rättar tentor.

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer