Sök

Svenska doldisbolaget slukas av Fortnox – för mer än 100 miljoner kronor

FortnoxSaaS

Tommy Eklund, vd på Fortnox, och Pär Haga, medgrundare och vd på Boardeaser. Foto: Press/Montage.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Köper upp två andra SaaS-aktörer.

Affärssystembolaget Fortnox förvärvar SaaS-bolagen Boardeaser och VisualBy, vilket framgår i ett pressmeddelande. 

Bolagen utvecklar lösningar för bland annat rapportering, koncernredovisning och styrelsearbete.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 100 miljoner kronor, men säljarna är även berättigade till en eventuell tilläggsköpeskilling uppgående till ett belopp om maximalt 62 miljoner kronor, heter det i pressmeddelandet. 

“Jag är stolt över den resa vi har gjort i Boardeaser så långt, där vi har byggt upp ett starkt team och konkurrenskraftiga produkter”, skriver Pär Haga, medgrundare och vd på Boardeaser.

“Efter ett år av nära samarbete med Fortnox, är vi trygga i att vi delar vision, värderingar och entreprenörsanda. Tillsammans kommer vi att kunna underlätta vardagen för ännu fler företag.”

Även Tommy Eklund, vd på Fortnox, kommenterar affären.

“Boardeaser har redan gjort avtryck hos oss som en betydelsefull samarbetspartner. Produkterna de utvecklar möjliggör snabb och smidig rapportering såväl som djupgående analyser.”

“Vi har många gemensamma värden och tillsammans är jag övertygad om att vi kan göra Sveriges företag mer framgångsrika. Deras medarbetare kommer att tillföra expertis för att göra vårt erbjudande inom bland annat rapportering och bolagsstyrning bättre. Vi önskar dem alla hjärtligt välkomna till Fortnox”, fortsätter han.

Tidigare idag kom nyheten att Fotknox kommer att priserna på sina tjänster från och med idag, 1 mars. Prisstocken påverkar en kundstock på över 500.000. Läs mer här.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer