Sök

Ulf Mazur har blivit Sveriges matprisguru – nu ökar hans Matpriskollen och gör miljonutdelning

Matpriskollenprisjämförelse

Matpriskollens app och Ulf Mazur, vd och medgrundare.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Matpriskollen och Ulf Mazur hjälper svenskarna att hålla järnkoll på matkontot genom att jämföra vad en kasse kan kosta i tusentals butiker.

Nu har bolaget släppt nya siffror och de visar att de svidande priserna fortsätter att ge vind i seglen för tjänsten.

Är det någon som märkt av att matkassen blivit dyrare de senaste åren? Frågan är ställd med en rejäl dos ironi. Ingen kan ha missat att priserna på smör, grönsaker och mjöl med mera gjort större och större hål i plånboken. Det går knappt att gå in i en livsmedelsbutik utan att komma ut ett par hundralappar fattigare. Känns den här snopna meningen igen: ”Jag skulle ju bara ha några grejer till middagen”?

Någon som har tagit klivet fram i rampljuset i samband med att priserna på livsmedel har ökat är Matpriskollens Ulf Mazur. Det var tydligt att fler och fler drog i prisnestorn när Breakit pratade med honom för ett år sedan

“Vi har aldrig varit mer i epicentrum än nu. Det strömmar in sms och samtal. Det kan faktiskt nästan bli för mycket av goda”, sa en road Ulf Mazur då. 

Vad är då Matpriskollen för en tjänst? 

Här kommer en kort förklaring: 

Bolaget som grundades 2010 jämför helt enkelt priserna på matvaror mellan aktörer som Ica, Willys och Coop. Bolagets databas bygger till stor del på de reklamerbjudanden som livsmedelsaffärerna skickar ut till fysiska brevlådor varje vecka. Matpriskollens personal tar pdf-varianterna och stansar in informationen. Bolaget har vissa digitala verktyg för att göra detta, men det är fortfarande en till stor del manuell process. Det handlar om information från väldigt många butiker, 3200 för att vara mer exakt.

Nu har det senaste bokslutet släppts från Matpriskollen och det visar att intresset för att jämföra priser också har gett effekt på sista raden. Matpriskollen fortsätter att öka omsättningen. För 2023 landar den på 18,5 miljoner kronor vilket motsvarar en tillväxt på över 23 procent sedan 2022. Rörelseresultatet ökar med en miljon kronor till 3 miljoner. 

I bokslutet framkommer också att bolaget gör en utdelning på 2,2 miljoner kronor till ägarna. Matpriskollen ägs av Ulf Mazur och JVH Invest som ägs av Johan Hörnell.  

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer