Sök

Huski Chocolate kan räddas – när ägaren säljer av lyxhusen

Huski Chocolatemat

Huski Chocolate sponsrar både Hammarby och Marcus Ericsson. Foto: TT / Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Choklad eller fastigheter? För Kvalitena tycks valet vara gjort – de prioriterar den söta drycken i sin plan för att rädda bolaget. Det är goda nyheter för hajpade Huski Chocolate vars framtid varit osäker.

Fastighetsbolaget Kvalitena har en krisplan, rapporterar Affärsvärlden.

Så sent som i fredags fick bolaget grönt ljus av Stockholms tingsrätt att inleda rekonstruktion. Tidigare i februari krävde obligationsägare att Kvalitena skulle försättas i konkurs, men så blev alltså inte fallet.

Nu planerar bolaget att bland annat sälja fastighetsbeståndet på Östermalm i Stockholm och i USA för att kunna betala miljardbelopp till fordringsägarna. 

Men allt ska inte försvinna från Kvalitena. Om planen går i lås kommer bland annat Scutus Security Group AB, som säljer säkerhetslösningar, att finns kvar tillsammans med bland annat Choko AB, som ligger bakom den hajpade chokladdryckstillverkaren Huski Chocolate. 

Huski Chocolate har synts lite överallt de senaste åren och framförallt i sportsammanhang. För ett år sedan rapporterade Breakit om att  bolagets brandade röda muggar då var frekvent förekommande i bland annat Åre, Idre och Sälen – vilket syntes både på plats och i sociala flöden.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer