Sök

Från studentrum till foodtech-scenen – Nils van der Poel-backade Mëtta fyller kassan

MëttaFoodtech

Emil Fredrikson, Wilhelm Prstojewic, Carl Bergström och Nils van der Poel. Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Deras snabba shakes tar in miljonbelopp.

Grundarna började blanda och experimentera i studentrummet. Nu har Mëttas snabba flytande luncher blivit en verklig utmanare på foodtech-scenen. Och de verkar ha satt ribban lagom högt:

“Vi kommer aldrig kunna konkurrera med en bra måltid, men kan vi byta ut de dåliga måltiderna mot bättre har vi lyckats”, sa Emil Fredrikson till Breakit för ett år sedan. 

Emil kom in i bilden senare, när grundarduon Wilhelm Prstojewic och Carl Bergström, letat upp honom på Linkedin.

I samband med intervjun i fjol skrev vi när bolaget var i stånd att göra sin första kapitalrunda på två miljoner kronor. Nu har bolaget rest pengar igen. 

Enligt dokument som har skickats in till Bolagsverket har Mëtta fyllt kassan med nära 3,3 miljoner kronor. Av protokollen framkommer att bolaget på nytt backas av de befintliga investerarna Tom Johansson, grundare av fuskfiskbolaget Hooked foods, och den dubbla OS-guldmedaljören och världsrekordhållaren Nils van der Poel.

Mëtta grundades 2021 och hade under 2022 en omsättning på 1,72 miljoner kronor med ett resultat på minus 127.000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Maskar, robotglass och avokadokärnor – Breakit testar foodtech (den är helt okej!)

LÄS ÄVEN: Cellkött, hampa och måltidsdryck – här är 15 heta uppstickare som vill förändra framtidens mat

Det här är en artikel från vårt flöde med alla nyemissioner i onoterade startups. Vill du läsa om fler kapitalanskaffningar? Klicka här

 

Läs mer