Sök

Kniven mot strupen innanför väggarna på Viaplay: “Det är döda eller dödas”

Viaplay GroupStreaming

Hunger Games-stämning på Viaplay? Vd:n Jørgen Madsen Lindemann.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Den akuta krisen är löst men det tycks råda panik inom streamingjätten Viaplay. I interna mejl till personalen liknas situationen vid dystopin “The Hunger Games”.

Krisen är inte över för Viaplay, trots att bolagets rekapitaliseringsplan gått i lås och mediekoncernen fyllt kassan med över 4 miljarder. Vd:n Jørgen Madsen Lindemann sa i samband med rapporten för någon vecka sedan att mycket kvarstår att göra. 

Och innanför väggarna på streamingjätten så verkar det fortfarande pågå en kamp för att överleva. På den danska säljorganisationen råder något som bara kan liknas vid panik, skriver Dagens Industri som har tagit del av interna meddelanden från bolagets lokala chef Lars Bo Jeppesen. 

Den danska chefen liknar situationen på Viaplay med filmen ”The Hunger Games”, där ett gäng ungdomar bokstavligt talat tävlar om att överleva. Han skriver till säljpersonalen i landet att det nu är en fråga om att “döda eller dödas”.

På väggen på det danska kontoret har det tidigare stått värdeord som jämlikhet, uppskattning och förtroende. De är nu översprayade med ett annat ord: “hängivenhet”. 

Di har bett Viaplay att kommentera stämningen och utskicken från danska chefen och fått ett svar från pressavdelningen. 

”Meddelandet handlade om att vi har genomfört en rekapitalisering för att bolaget ska överleva och nu är vi 100 procent fokuserade på de operationella förbättringar som behöver göras och att det kommersiella fokuset ska genomsyra allt vi gör”, skriver en talesperson.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer