Sundsvall får co-workingspace – en tredjedel av platserna signade

Great Space Sundsvall
Sundsvall får co-workingspace – en tredjedel av platserna signade

Jesper Johansson och Mikael Bergström. Foto: Tommy Lindberg.

Sara Lindmark

Reporter

Great space ska fungera både som kontor och mötesplats för regionens startups.

Det nya kontorshotellet ligger ovanpå en galleria i Sundsvalls stenstad med utsikt över centum och ån. Lokalen är 1.000 kvadratmeter och en tredjedel av platserna är redan tecknade. 

“Vi försöker skapa en samlingsplats och sänka trösklarna för startups att komma igång. Crowdfunding-plattformen Fundedbyme och Microsoft är redan insläppta. De kommer att fungera som två av flera strategiska partners och bidra med innovation, kunskap och affärsutveckling till entreprenörerna”, säger Mikael Bergström.

 

Det är han och Jesper Johansson som står bakom Great space. Mikael har tidigare varit med och grundat reklambyrån Sweetpop och Jesper har grundat den digitala kommunikationsbyrån Osynlig. 

Som medlem i tech-hubben får man bland annat tillgång till flexibla eller fasta skrivbordsplatser, innovationslabb och återkommande event med inbjudna talare.

Som max rymmer Great space 60 personer även om lokalen är bäst lämpad för runt 40.

“Vi öppnade officiellt den 1 juni och en tredjedel av platserna är redan signade så intresset har varit högt. Det enda krav är att du driver en tech startup och har kommit lite längre än en servettskiss eller powerpoint”, säger Mikael Bergström.

Läs fler artiklar
LÄS MER