Sök

Backing Minds stärker upp – plockar in nya namn till toppskiktet

Backing mindsriskkapital

Niclas Wijkström och Olivia Ingemarsson till Backing Minds. Foto: Press.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Riskkapitalbolaget tar in Niclas Wijkström och Olivia Ingemarsson till tunga nyckelroller.

Sara Wimmercranz och Susanne Najafis riskkapitalbolag Backing Minds möblerar om i toppskiktet. 

In kliver nu Niclas Wijkström som ny Chief Financial Officer, alltså ekonomichef, och Olivia Ingemarsson som Executive Assistant, det vill säga som vd:ns högra hand. 

"Min passion för entreprenörskap väcktes i tidig ålder när jag fick äran att tävla i SM i Ung Företagsamhet. Sedan dess har jag inspirerats av Backing Minds filosofi och arbete. Nu ser jag ser fram emot att få vara med och skapa värde genom att stödja entreprenörer på deras resa mot framgång”, skriver Olivia Ingemarsson i ett pressmeddelande. 

Susanne Najafi kommenterar rekryteringarna: 

”Olivias passion för entreprenörskap, strategiska insikter och engagemang kommer att vara en mycket värdefull tillgång för Backing Minds”, skriver hon och fortsätter: 

”Niclas passion för investeringar och affärsutveckling sammanfaller med Backing Minds strategiska vision och kommer att tillföra stort värde till vår framtida tillväxt.”

Backing Minds riktar in sig på entreprenörer utanför homogena nätverk där traditionellt riskkapital saknas. 

Så sent som i slutet av förra året prisades grundarduon med 17-nätverkets utmärkelse “Årets banbrytare”, med motiveringen att de bland annat “lever de som de lär genom att investera kapitalet på ett mer jämställt, jämlikt och hållbart sätt än gemene investerare”.

I samband med det sa Susanne Najafi, på 17-nätverkets gala där priset delades ut, att medan löneklyftan mellan kvinnor och män i Sverige har minskat så har ett annat gap växt i det dolda – ägande. 

”Vad är då svaret, lösningen eller ljuset? Det är entreprenörskap. För i entreprenörskapet skapar vi nya typer av ägare, nya arbetsgivare och nya förmögenheter. Och i det är riskkapital en väldigt viktig beståndsdel. Kvinnor får fortfarande endast 1 procent av riskkapitalet. Att förändra den här strukturen, och maktbalansen i samhället, har varit hela grunden till Backing Minds”, sa Susanne Najafi då. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer