Sök

Klingit ska göra ännu mer – och tar klivet in i Finland

KlingitSaaSMarknadsföring

Anders Ringstedt, vd Klingit.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Ett tecken på att vi gör något rätt”, säger Klingits vd Anders Ringstedt.

SaaS-bolaget Klingit har utvecklat en plattform som gör det enkelt och smidigt för bolag att beställa olika designprodukter till bland annat marknadsföring. Bolaget har hunnit bli tre år gammalt och har vuxit från år till år. Förra året ökade omsättningen med över 60 procent till 37,2 miljoner samtidigt som förlusten minskade från minus 8,9 miljoner kronor till minus 5,7 miljoner kronor.

Nu breddar bolaget sig och går från att bara erbjuda design till ett fullskaligt kreativt erbjudande.

“Att våra kunder vill ha mer från oss ser jag som ett tecken på att vi gör något rätt”, säger Anders Ringstedt, vd på Klingit. 

“Det sker också i ljuset av två bredare trender, att kunder letar efter nya typer av samarbetspartners och att deras kreativa partners ska kunna leverera allt de behöver. Det känns otroligt bra att kunna erbjuda dem det”.

Samtidigt som Klingit alltså breddar sig tar de också steget in i ett nytt land. Det handlar om vårt östra grannland Finland där bolaget slår upp portarna. De har tidigare trevat sig fram med enstaka kunder i landet men tar nu steget fullt ut. 

“Vi ser oss som en utmanare till den traditionella byråmodellen och vet att sättet vi jobbar på uppskattas av de svenska kunderna, samma sak borde gälla även i Finland”, säger Anders Ringstedt.

“Just nu har marknadsavdelningar högre krav än någonsin att jobba effektivt och där kan vi vara en  hjälpande hand”.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer