Sök

Uppgifter: Vässla överväger att köpa upp Cakes konkursbo

VässlaCake

Kommer mopparna köpa upp motorcyklarna? Foto: Press/Montage

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Två krisande elfordonsbolag kan bli ett. Elmopederna Vässla överväger att köpa upp MC-bolaget Cake – som ett sätt att ta sig ur rekonstruktionen.

Vässla som gick in rekonstruktion under 2023 gör nu olika försök att rädda bolaget undan konkurs, enligt DI Digital. Sajten har tagit del av ett prospekt där det står att det är ”nu eller aldrig”. Bland annat vill elfordonsbolaget ta in 8 miljoner kronor från investerare i en runda som värderar hela företaget till 28 miljoner kronor före emissionen. 

En annan möjlighet är att köpa resterna i Cakes konkursbo, Stefan Ytterborns elmotorcyklar som ansökte om konkurs förra veckan

”Syftet är att slå samman Vässla med Cake för att skapa en nordisk designfokuserad mobilitetsgrupp med ett komplett produktsortiment. Vi granskar detaljerna för att förstå risker och potentiella resultat”, står det i prospektet.

”Vi har säkrat vissa medel, därmed inte sagt att vi är all in på detta”, säger Vässlas ordförande Gustaf Eriksson till DI.

Han betonar att detta är ett helt separat ärende från nyemissionen på 8 miljoner kronor. 

Det är oklart var Cakes konkursbo kan vara värt. Bolaget har tagit över 700 miljoner kronor. 

Under måndagen svarade Cake-grundaren Stefan Ytterborn på Vässlas potentiella uppköpsplaner i DI

”Jag vill inte låta arrogant, men vi föredrar en partner som vi kan skala med”, säger han bland annat. 

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer