Sök

Viaplay i hamn – har säkrat nya miljarder

ViaplayStreaming

Jørgen Madsen Lindemann, är ny vd sedan i år för Viaplay. Foto:Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Streamingbolaget har genomfört sin krisemission.

Viaplay Group bekräftar i ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen att streamingjätten är i hamn med sin rekapitaliseringsplan. Bolaget tar in 4 miljarder kronor för 4 miljarder B-aktier i en företrädesemission och en riktad nyemission. 

Med räddningsplanen blir befintliga aktieägare brutalt utspädda samtidigt som Canal+ och PPF kopplar ett starkt grepp om streamingbolaget. 

Jørgen Madsen Lindemann, är vd för Viaplay Group: 

"Rekapitaliseringspaketet hjälper oss att hantera våra omedelbara utmaningar och ger oss möjlighet att realisera våra långsiktiga ambitioner. Vi har redan tagit ett antal viktiga steg framåt i implementeringen av vår nya strategi och plan”.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att norska mediejätten Schibsteds innehav i Viaplay blev ett kort inhopp. I samband med Schibsteds rapport avslöjade bolaget att det dumpar Viaplay-innehavet som omfattade 10 procent, vilket i september var en investering på cirka 350 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer