Sök

H&M och Harald Mix hemliga bolag tar in nya miljoner: “Ska lanseras under hösten”

H&MHMVX

Susanna Campbell, Mia Hemmingson, Dennis Nobelius, Emma Stjernlöf och Harald Mix.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Satsningen plockar in nya pengar – och får in Polestar-veteran.


Under sensommaren förra året avslöjade DI Digital att Harald Mix hade något nytt på gång. Det är fortfarande inte offentligt exakt vad bolaget ska göra men verksamhetsbeskrivningen hintar om att det handlar om textilier och cirkularitet. Inte konstigt då att han har fått med sig den svenska modejätten H&M i båten och i samband med grundandet tog bolaget in 90 miljoner kronor från Harald Mix bolag Vargas och från H&M.

Nu kan sajten Impact Loop avslöja att bolaget har fyllt på med ännu mer kapital, och samtidigt fått in en rad profiler på ägarlistan. 

Klart sedan tidigare är att den förre Polestar-vd:n Dennis Nobelius  kommer bli vd. Och nu får han 30 miljoner kronor till att röra sig med. Pengarna kommer framförallt från de två huvudägarna men även Susanna Campbell, parhäst till Cristina Stenbeck, har en liten del i bolaget. Hon är också styrelseordförande. Andra namn i ägarlistan är Emma Stjernlöf, tidigare vd på Röhnisch, och styrelseproffset Mia Hemmingson.

"Vi planerar att återkomma med mer detaljer kring samarbetet längre fram", säger Vargas i en kommentar till Impact Loop.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer