Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tog in Ernst Kirchsteiger men affären bar sig inte – nu lägger Lalaplants ner

Håkan Skyttmo, Ernst Kirchsteiger och Eric Boteus på Lalaplants.

Kunderna har redan flyttats över i konkurrenten. Nu kastar e-handlaren Lalaplants in handduken. Bolaget ska avvecklas.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Båda hittade sin nisch med att sälja krukväxter till alla ”växtgäris” (populärt ord i slutet av 10-talet) på nätet med hållbar och snabb transport. Men i slutet av 2023 slog sig Lalaplants sajt ihop med konkurrenten Plantredo för att bilda en gemensam e-handelsaktör.

Nu har Lalaplants släppt sin årsredovisning och i den klarnar bilden ytterligare. 

I det färska bokslutet skriver Lalaplants att verksamheten kommer att avvecklas då den inte bär sig. Beslutet fattades på ett extrainsatt styrelsemöte i mitten av januari. Då hade bolaget strax dessförinnan beslutat att ta in strax över 1 miljon kronor för att säkra sin överlevnad.

Bolagets tillgångar kommer att säljas under första kvartalet 2024. Bolaget läggs vilande till det likvideras eller säljs, heter det vidare.  

Vi har skrivit om Lalaplants tidigare. Bolaget som grundades av Eric Botéus och Håkan Skyttmo 2021 tog in tv- och inredningsprofilen Ernst Kirschsteiger som investerare och ansikte utåt för bolaget

Lalaplants ökade omsättningen till 2,2 miljoner kronor i fjol, från 1,2 året innan. Resultatet landade samtidigt på minus 1,6 miljoner kronor, vilket var en minskning av förlusten från minus 4,2 miljoner kronor 2022. 

Lalaplants hade i genomsnitt fem anställda förra året. 

Störst ägare i bolaget var Lalaplants-vd:n Claes Winterfeldts företag Cowano samt Aligned Ventures och Tidjak Invest.  

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer