Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Savelends grundare Ludwig Pettersson har avlidit

Ludwig Pettersson, vd på Savelend. Foto: Cassandra Grönlund

Han tog sitt bolag till First North som ”börsens yngsta vd”. Nu kommer beskedet att Ludwig Pettersson har gått bort efter en tids sjukdom.

Han blev bara 32 år gammal.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Savelends grundare och tidigare vd Ludwig Pettersson har gått bort. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Det är med oerhörd sorg och bestörtning vi har tagit emot beskedet om Ludwigs bortgång. Våra tankar går till Ludwigs familj och nära anhöriga”, säger Bo Engström, styrelseordförande i Savelend Group.

”Man brukar säga att människor har driv men det räcker inte när man beskriver Ludwig, han var en urkraft som lämnar oss alla i stor sorg och saknad. Vårt främsta fokus här och nu är att ta hand om våra medarbetare och fortsätta förvalta det fantastiska bolag Ludwig lett och byggt upp under dessa år.”

Pressmeddelandet kommer en dag efter att Savelend bekräftat att Ludwig Pettersson inte längre är vd och att bolaget söker efter en ny person att leda bolaget framåt. 

Han tog sitt fintechbolag till First North som ”börsens yngste vd” 2021, ett bolag som han grundade 2014. Kort därefter diagnostiserades han med cancer. Breakit träffade Ludwig Pettersson 2021. Då berättade han att han fortsatte att kämpa på trots sjukdomsbeskedet. 

“Jag har jobbat heltid hela tiden. Jag vägrade bli sjukskriven även fast läkarna ville det. Man får vara tacksam för att det har funkat så pass bra att arbeta. För på så vis har jag kunnat hålla igång hjärnan”, berättade han då.

Ludwig Pettersson blev bara 32 år gammal. Han efterlämnar fru och två små barn.

LÄS ÄVEN: Ludwig Pettersson tog Savelend till börsen – en månad senare kom cancerbeskedet: “Jag vägrade bli sjukskriven

 

Läs mer