Sök

Bud på svenska proptech-bolaget Mestro – med premie på 80 procent

MestroSaaSProptech

Kristin Berg. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Andra budet på kort tid på Mestro. De vill köpa upp bolaget för 184 miljoner kronor.

Programvaruföretaget EG har lagt ett bud om att köpa upp hela First North-noterade proptech-bolaget Mestro för 18 kronor per aktie. Budet motsvarar en premie på runt 80 procent jämfört med genomsnittskursen på 9,9 kronor per aktie den senaste månaden.

I går stängde aktien på strax under 10 kronor. 

Totalt ligger budet på cirka 184 miljoner kronor. 

En oberoende budkommitté har rekommenderat budet och aktieägare med ett innehav som motsvarar cirka 43,2 procent av kapitalet och rösterna har förbundit sig att på vissa villkor acceptera erbjudandet, enligt ett pressmeddelande. 

Acceptperioden avslutas 4 mars. 

Det är inte första gången som 20-åringen Mestro, under ledning av Kristin Berg uppvaktas av budgivare. I maj förra året kunde vi berätta om en hemlig budgivare med ett bud i spannet 15-17 kronor per aktie som till slut fick nobben. 

Kristin Berg har också berättat om vad som präglat hennes ledarskap – från tragedier till livsfilosofi – i en öppenhjärtlig intervju med Breakit

Det är upp med allt på bordet som gäller i Kristin Bergs bok.

“Jag tror väldigt mycket på att bygga bolag på att ha effektiva processer internt. Vad ska vi leverera till varandra och när? Det gäller att ha tydliga arbetsbeskrivningar och tydliga avdelningsbeskrivningar”, berättade hon bland annat. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer