Sök

Proptechbolaget Myrspoven plockar in 60 miljoner: “Vi är glada”

Myrspoven

Anders Kallebo, vd Myrsporven. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Plockar in färska miljoner.

Proptechbolaget Myrspoven har utvecklat en plattform som gör att stora lokaler, tänk köpcentrum, kontorslokaler eller skolor, kan hålla en jämn och fin temperatur till lägsta möjliga kostnad. Plattformen använder AI för att göra beräkningar som ska kunna spara upp till 20 procent utan att det påverkar inomhustemperaturen. 

Nu plockar bolaget in 5,4 miljoner euro, 60 miljoner kronor i en nyemission som leds av 4Impact capital, Vantaa Energy och tidigare investeraren AMAVI Capital. Sedan tidigare har man bland annat Rutger Arnhult och förra Telia-chefen Johan Dennelind på ägarlistan.

“Vi är glada att välkomna 4impact och Vantaa Energy som nya partners i den här spännande fasen av tillväxt för Myrspoven”, säger bolagets vd och grundare Anders Kallebo i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

“Det här kapitalet kommer vara instrumentalt för vår mission att hjälpa fastighetsbranschen att minska sina koldioxidutsläpp med 1 procent och säkerställer att vi kan leverera bra service till våra kunder”.

Bolaget sköter i dagsläget lokaler på över 3,5 miljoner kvadratmeter i åtta länder och det nya kapitalet ska hjälpa dem att fortsätta expandera i Europa.

“Myrspoven leder sitt fält av koldioxidminskning genom en digital lösning”, säger Ali Najafbagy, partner och medgrundare på 4impact Capital. 

“Vi är glada att vi kan hjälpa dem att öka takten i att skapa positiv förändring."

Det senast kända bokslutet från Myrspoven är från 2022 och visar en omsättning på 17,7 miljoner och en förlust på 23,4 miljoner.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Det här är en artikel från vårt flöde med alla nyemissioner i onoterade startups. Vill du läsa om fler kapitalanskaffningar? Klicka här

Läs mer