Sök

Bymalina byter namn till Malina – och spränger 100-miljonersvallen

By Malinae-handelMode

Malin Ek Andrén. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

E-handlaren har en ny ägare i ryggen och gör storstilad succé globalt. Nu satsar By Malina på en makeover för att växa ännu mer och släpper hälften av bolagsnamnet.

Malin Ek Andrén har sagt att det egentligen inte var meningen att hon skulle bli entreprenör. Men hon blev det ändå och resultatet av 14 års arbete har hittills varit succéartat. Hennes klädmärke By Malina har vuxit stadigt (och lönsamt) under åren med en approach till mode som är lika delar internationell guldkant som skandinaviskt sleekt med brudklänningar som en viktig kategori. Dessutom fick företaget häromåret en välkommen knuff framåt av kronprinsessan Victoria

2022, samma år som bolaget tillsammans med Soft Goat köptes upp av Stella Capital, ökade försäljningen med 50 procent och nådde nästan upp till 100 miljoner kronor. Nu står e-handeln inför en ny satsning, en fysisk flaggskeppsbutik ett stenkast från Stureplan, och kan även avslöja att fjolåret – med allmänt dämpat köpsug hos konsumenterna – mot alla odds bjöd på växande försäljning.  

Omsättningen ökade med 20 procent för e-handeln och med 7 till 10 procent i återförsäljningsleden. Tillväxten kom främst från Europa och Nordamerika, där bara amerikanerna stod för en 300-procentig tillväxt. 

Nu vill bolaget inleda en ”ny era”. Det är inte bara den egna butiken som är ny. Bolagets namn och logotyp görs om – By Malina blir bara Malina för att förenkla och stå ut i det internationella bruset med fokus på Asien, Nordamerika och Europa. 

”Att gå från By Malina till Malina är väldigt glädjande för oss. Mode handlar om så mycket mer än att bara klä sig. Jag vill förmedla en känsla när man väljer att bära våra kläder. Min passion från start har varit att få människor att må sitt bästa, att vara stolta och utmanade på ett bra sätt när de har på sig våra plagg”, säger Malin Ek Andrén som är grundare och designer för Malina. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer