Efter succénoteringen - Paradox fortsatte stiga på börsen

Paradox Interactive
Efter succénoteringen - Paradox fortsatte stiga på börsen

Fredrik Wester, vd och Andras Vajlok, finanschef, på Paradox. Foto: Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Spelbolaget Paradox Interactive har fått en flygande start på börsen. Vid stängning på onsdagen hade aktien ökat 65 procent.

Under tisdagen noterades Paradox på stockholmsbörsens First North. Vid noteringen var teckningspriset 33 kronor per aktie, men bara minuter efter att vd Fredrik Wester hade ringt i börsklockan hade kursen stigit till en bra bit över 40 kronor.

Under onsdagen fortsatte aktien att öka. Vid börsens stängning låg kursen på 54,5 kronor per aktie. En ökning med 65 procent sedan noteringen dagen innan.

Under dagen har Paradox ledningsgrupp suttit instängda i möte. Först när det slutade klockan 18 såg de hur kursen låg, enligt bolagets finanschef Andras Vajlok. 

"Då blev vi positivt överraskade", säger han.

Paradox var vid stängning också den 17:e mest ägda aktien, med fler ägare än bolag som Precise, Industrivärden och Starbreeze.

"Det tycker vi är jätteroligt. Det var vårt mål att få till en stor spridning och att folk, som gamers, som tycker om vårt bolag skulle investera. Det är kul med ett stort intresse", säger Andras Vajlok.

Känner ni någon oro för att haussen kan bli för stor?

"Kursen kommer gå både upp och ner, den förväntan har vi och den förväntan borde alla aktieägare ha". 

I och med noteringen har flera personer i bolaget tjänat stora pengar. Särskilt vd Fredrik Wester, som äger 33 procent i bolaget, och vars aktier är nu är värda en bra bit över en miljard kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER