E-handelsplattformen Litium inleder samarbete med Klarna

E-handelsplattformen Litium inleder samarbete med Klarna

Johanna Ekström

Reporter

Betalbolaget Klarna och molnbaserade e-handelsplattformen Litium inleder ett samarbete riktat mot snabbväxande e-handlare.

Nyligen noterades Litium, som är en molnbaserad plattform som låter e-handlare hantera till exempel lagerstatistik och kassaflöden, på Aktietorget.

Nu går Litium ihop med betalbolaget Klarna och lanserar en gemensam produkt. I ett pressmeddelande skriver bolaget att man kommer erbjuda kunderna tillgång till Litiums plattform och Klarnas kassa genom ett och samma avtal.

”Vi tycker det är roligt att Klarna vill göra denna satsning tillsammans med oss. Vi ser båda en stor försäljningspotential i det här. Det här har aldrig gjorts förut för lite större e-handlare”.

“Vi har skapat en molnbaserad e-handelslösning med en global kassa som gör att e-handlaren kan växa i både omsättning och geografi”, säger Henrik Lundin, vd på Litium.

Han poängterar att Litium och Klarna kommer ta betalt i form av en procent på försäljningen, om e-handlarna inte säljer något tjänar de alltså inget.

”Vi tar all risk här”, säger han.

Bolagen riktar sig främst till snabbväxande e-handelsbolag med ambitionen att växa geografiskt.

Förra året omsatte Litium 17,1 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1,7 miljoner kronor, medan rörelseresultatet före ned- och avskrivningar ökade förra året till 5,4 miljoner kronor.

I samband med börsnoteringen gjorde bolaget en nyemission på 24 miljoner kronor. Bland ägarna finns bland annat fastighetsbolaget Fastpartner, som har ett börsvärde på 7 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER