Sök

Catalystone köper Populum

Catalyst OnePopulumSaaS

Avtar Jasser, vd för Catalyst One. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Catalystone och Populum går samman i en ny svensk SaaS-affär.

HR-plattformen Catalystone är en riktig snabbväxare inom sitt segment. Exakt hur siffrorna i koncernen, som har moderbolag i Norge, ser ut vet vi inte i dagsläget. Vi kan däremot se att omsättningen i det svenska dotterbolaget ökade från 37,2 till 76,5 miljoner kronor mellan 2021 och 2022. Catalystone själva säger sig ha ökar de årligen återkommande intäkterna till 200 miljoner norska kronor under 2023 (cirka 198 miljoner svenska kronor), utan att avslöja något resultat. 

Nu ska två snabbväxare bli en när Catalystone köper upp den svenska branschkollegan Populum. Det framgår av ett pressmeddelande från det norskägda bolaget. 

“Det här förvärvet är ett viktigt steg för företagets uppdrag och långsiktiga strategi. Vi har arbetat med Populum under flera år och vet att de passar ihop bra med både våra kunder och med oss”, säger Avtar Jasser, vd på Catalystone. 

Populum omsatte 14,5 miljoner kronor under 2022 enligt den senast tillgängliga årsredovisningen. Det var en ökning från 7,9 miljoner kronor året innan. Rörelseresultatet under 2022 låg på 2 miljoner kronor. 

Catalystone uppger också att de har planer på en börsnotering i Norge framöver. Någon ungefärlig tidsplan nämns inte i pressmeddelandet. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer