Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nordkap tar in kapital i ”sista rundan” – ska vända till svarta siffror

Eric Magnegård. Foto: TT/Press

SaaS-bolaget tar in nya miljoner från ägarna men siktar på att inte göra det igen.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Nordkap är fintechbolaget som riktar sig till fastighetsbolag med sin SaaS-tjänst för sektorn. Förra året skrev vi att bolaget gjort ett rekordår och tagit in 17 miljoner kronor för att växa globalt. Då Erica Magnergård (med bakgrund på Soundtrack Your Brand) ganska nyligen klivit in som ny toppchef. 

Nu har Nordkap fyllt på kassan igen. Bolaget tar in nära 10 miljoner kronor från befintliga ägare. Sedan tidigare finns investerare som NFT Ventures, Stronghold, Roosgruppen och Vitec via sitt investeringsbolag Malmkroppen på ägarlistan. 

De nya pengarna ska gå till att fortsätta den internationella resan och i ett skriftligt svar till Breakit skriver Erica Magnergård att bolaget nu har fått flera stora kunder i Norden och att Storbritannien verkligen börjar ta fart. Dessutom rycker kunder i Tyskland efter Nordkap vilket företaget måste hantera, skriver hon. 

Nordkap har i år efter år gjort relativt stora miljonförluster i jämförelse med omsättningen. I år är målet att Nordkap ska bli lönsamma, vilket innebär att den senaste investeringsrundan troligtvis blir den sista, skriver Erica Magnergård. 

”Året har börjat över förväntan, vi har aldrig haft en så bra januari säljmässigt så vi ligger bra i vår prognos.”

Nordkap ökade omsättningen till 13,5 miljoner kronor 2022 med ett negativt resultat på 9,9 miljoner. 

Det här är en artikel från vårt flöde med alla nyemissioner i onoterade startups. Vill du läsa om fler kapitalanskaffningar? Klicka här

Läs mer