Addinvest gör andra investering i Oddsium - satsar 6 nya miljoner

Breakit - Addinvest gör andra investering i Oddsium - satsar 6 nya miljoner

Krister Malm, vd på Oddsium. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Ikeas ordförande Lars-Johan Jarnheimers riskkapitalbolag satsar vidare på bettingbolaget Oddsium.

Så sent som i april kunde vi rapportera om att den svenska startupen Oddsium hade fått in tunga investerare. Då fick bolaget in 7 miljoner kronor från bland anant riskkapitalbolaget Victor & Victor och Lars-Johan Jarnheimers Addinvest.

Bolagets idé är att samla in andra spelsajters odds på olika typer av matcher och visa upp dem i en och samma app. Lite som ett Spotify för penningspel. Redan förra gången vi skrev hade Oddsium fått 31 olika spelbolag att lista sina odds i appen.

Nu väljer alltså Addinvest att gå med ytterligare 6 miljoner kronor i bolaget.

“Det känns fantastiskt att få Addinvest med oss så här tidigt på resan med Oddsium. Det är samtidigt ett kvitto på att vår affärsmodell och produkt ligger helt rätt i tiden när affärsmän med sådan erfarenhet som gänget bakom Addinvest ser möjligheterna i Oddsium redan i det här läget.” säger Krister Malm, grundare och VD för Oddsium.

Riskkapitalbolaget ger dock inte ut pengar direkt till bolagen utan ger en investering i form av medieutrymme. I stället för att startups betalar kontant för annonseringen tar Addinvest en ägarandel i bolaget.

“Med den rent ut sagt enorma globala utvecklingspotentialen Oddsium har är vi glada att få möjlighet att bidra med både mediekapital och kunnande samt det nätverk vi besitter för att säkerställa att Oddsium får den bästa tänkbara starten avseende media.” säger Johan Kalling, grundare av Addinvest.

Läs fler artiklar
LÄS MER