Sök

Understatement tar in 20 miljoner – backas av Storåkers och Purefun

Understatemente-handel

Teamet bakom Understatement: Marie Stolt, Yvet Malmveld, Maria Lager och Stefan Fragner.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

E-handlaren vill revolutionera marknaden för underkläder för kvinnor och har fått en ordentlig skjuts av att satsa globalt.

Nu tar Understatement in 20 miljoner kronor i en nyemission och får tung uppbackning från bland annat vuxenbolaget Purefun.

De vill göra hållbara, färgglada och inte minst sköna bh:ar och trosor som har glimten i ögat och kroppens former i åtanke, snarare än en utgångspunkt som ska modelleras om. Den Stockholmsbaserade e-handlaren Understatement har på fem år ökat försäljningen kraftigt de senaste åren. 

Förra året omsatte bolaget 62,5 miljoner med ett rörelseresultat på minus 14,8 miljoner, en fördubbling av försäljningen från året innan. 

Nu ska Understatement Underwear stärka sin position och tar via en nyemission in 20 miljoner kronor från investerare som Anna Storåkers Yanno Capital, Mellby Gård och det börsnoterade vuxenbolaget Purefun. 

”Jag är oerhört stolt över att vi har säkrat en investering på 20 miljoner kronor, vilket markerar en betydande milstolpe på vår resa. Denna framgång handlar inte bara om finansiell tillväxt, utan också om det förtroende och den tillit som våra långsiktiga investerare har visat oss”, säger Marie Stolt, en av bolagets två toppchefer. 

Marie Stolt ingår i grundartrion tillsammans med Maria Lager och Yvet Malmveld.

Tyskland och USA draglok

Anna Storåkers är grundare och vd för Yanno Capital som nu går in med pengar. 

"Vår investering i Understatement är grundad i en fast övertygelse om företagets starka potential och dess unika position på marknaden. Bolagets värderingar med tydligt fokus på kvinnan som kund, fantastiska produkter och ett starkt team ger alla förutsättningar för fortsatt tillväxt i Europa och världen.”

I pressmeddelandet beskriver Understatement 2023 som ett lika delar utmanande som framgångsrikt år. 

”Även om bolaget inte har stängt böckerna för 2023, förväntas fortsatt tillväxt samt förbättrad lönsamhet”, säger Marie Stolt.

Det är inte bara svenska kvinnor som shoppar Understatement. Faktum är att 80 procent av  försäljningen sker utanför Sverige med Tyskland, UK och USA som största marknader, enligt toppchefen. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer