Sök

Nu bekräftar Tidal att högste chefen Andy Chen tvingas bort

Tidal

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Musiktjänsten "rationaliserar och fokuserar om".

Natten mot fredagen kom den första officiella reaktionen på våra uppgifter att stora delar av personalen på Tidals kontor i Stockholm och Köpenhamn sagts upp.

Strax före två på fredagsmorgonen mailade PR-konsulten Kim Metcalfe, som jobbar på uppdrag för Tidal, oss på Breakit ett klargörande och officiellt uttalande. Kärnan i informationen är att vdn Andy Chen blivit av med jobbet och nu ersätts av norrmannen Peter Tonstad som blir tillförordnad vd för Tidal.

Ingen på Tidal vill direkt kommentera Breakits uppgifter att en stor del av den övriga personalen också sägs upp men i ett skriftligt uttalande, som bifogas i mailet, säger den nye vdn Peter Tonstad bland annat:

”Vi rationaliserar verksamheten och fokuserar om våra resurser för att säkerställa att vår plattform fortsätter att växa”.

Här kan du läsa hela uttalandet från Tidal - ord för ord.

Under gårdagskvällen var vi återigen i kontakt med källor med god insyn i Tidals verksamhet som bekräftade att stora delar av personalen sagts upp. Även Aftonbladet kunde under torsdagskvällen få dessa uppgifter bekräftade. En av de anställda säger också till nyhetssajten:

”Det är en mörk dag och för jobbigt att prata om just nu”.

Vill du få de senaste nyheterna från den digitala musikindustrin? Gilla oss på Facebook! 
 

LÄS MER: Jay-Z: "Vi kommer att fördela pengarna mer rättvist"

LÄS MER: Så mycket får artisterna för att haka på Tidal

LÄS MER: Spotify flirtar med Tidal-anhängaren Rihanna

LÄS MER: "Exklusiva släpp – nu går Beats Music samma väg"

Läs mer