Sök

Nu jagar Tidals advokater läcka bland sparkad personal

Tidal

FOTO: FLICKR

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits avslöjande skapar panik i ledningen på Jay-Z:s bolag.

Dramatiken tilltar nu i artisten och affärsmannen Jay-Z:s streamingbolag Tidal. Tidigare på onsdagskvällen avslöjade Breakit att personalen på Stockholms-kontoret sagts upp och även de flesta på kontoret i Köpenhamn fått samma dystra besked.

Nyheten fick snabbt stor spridning i sociala medier och även andra nyhetsmedier hakade på. Uppmärksamheten har nu uppenbarligen vållat stor irritation bland Jay-Z:s närmaste. 

”Tidals jurister har börjat ringa runt till de anställda för att försöka få reda på vem som läckt”, säger en av Breakits källor.

Beskedet om uppsägningarna gavs under torsdagseftermiddagen och stämningen bland de anställda på Stockholmskontoret är nu uppgiven.

”Folk är så klart deppiga. Fram tills nu har informationen varit lika med noll från Jay-Z:s håll och så kommer det här. Då känns det tungt”, säger en person med insyn i verksamheten till Breakit.

En av dem som fått besked om uppsägning är Tidals vd Andy Chen som sitter på kontoret i Oslo.

Rapparen Jay-Z:s investmentbolag Project Panther äger sedan några veckor tillbaka över 97 procent av aktierna i Aspiro och har därmed rätt att avnotera bolaget, som numera heter Tidal, från Stockholmsbörsen.

Breakit har utan framgång sökt företrädare för Tidal/Aspiro.

VILL DU FÅ DE SENASTE NYHETERNA FRÅN DEN DIGITALA MUSIKVÄRLDEN? GILLA OSS PÅ FACEBOOK!
 

LÄS MER: Jay-Z: "Vi kommer att fördela pengarna mer rättvist"

LÄS MER: Så mycket får artisterna för att haka på Tidal

LÄS MER: Spotify flirtar med Tidal-anhängaren Rihanna

LÄS MER: "Exklusiva släpp – nu går Beats Music samma väg"

Läs mer