Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Miljardvärderade Stryda gick i konkurs – nu blir de uppköpta av Challengermode

Robel Efrem, vd på Challengermode och Johan Persson, vd på Stryda. Foto: Press

Stryda, tidigare G-loot, backades av tunga investerare som Swedbank Robur och Norron. Men i december tvingades bolaget i konkurs efter flera år av stora förluster.

Nu får plattformen en ny ägare när Challengermode köper tillgångarna i konkursboet.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Jättesatsningen Stryda fick aldrig sin tävlingsplattform för esport att flyga trots tunga investerare stora mängder riskkapital. I en uppmärksammad nyemission i slutet av 2020 tog bolaget in 500 miljoner kronor och värderades till 1,8 miljarder kronor. I december kunde vi på Breakit avslöja att Stryda tvingats ansöka om konkurs. 

Nu kan vi avslöja att branschkollegan Challengermode har förvärvat tillgångarna i bolaget. 

När Breakit når Challengermodes vd Robel Efrem bekräftar han affären och berättar det var en snabb affär där de köpte alla tillgångar men inte själva bolaget.

“Vi såg att det fanns en chans att konsolidera marknaden”, säger Robel Efrem.

Den som besöker Strydas sajt får också upp ett meddelande som berättar för besökaren att tjänsten är en del av Challengermode med en hänvisning om att bli medlemmar där.

Såg ni något annat i Stryda som gjorde att ni ville köpa plattformen?

"Stryda-teamet har gett allt vad de kan genom åren. Men rent tekniskt erbjuder Challengermode en bredare produkt. I dagsläget utvärderar vi deras teknik djupare och hoppas kunna återanvända så mycket som möjligt. Men vi gillar utvecklingsteamet på Stryda och visionen de hade, så vi har fortsatt kontakt med några av de anställda", säger Robel Efrem och fortsätter:

"Men värdet vi framförallt såg var framförallt i konsolideringen av marknaden. Det har funnits för många aktörer som lett till en fragmenterad marknad på användarnas bekostnad."  

Vad Challengermode fick betala för Stryda vet vi inte i dagsläget. 

Under räkenskapsåret som sträckte sig från april 2022 till och med mars i år rapporterade Challengermode en omsättning på 11,7 miljoner kronor, en ökning med över 60 procent från föregående år. Förlusten för året uppgick till minus 64,6 miljoner kronor.

Under kalenderåret 2023 ska Challengermode ha omsatt 17,6 miljoner kronor. Robel Efrem berättar också att bolaget visade upp sin första lönsamma månad under fjolåret.

Läs mer