Sportlala gör stjärnvärvning – plockar över Team Sportias vd

Breakit - Sportlala gör stjärnvärvning –  plockar över Team Sportias vd

Till vänster Anders Edvardsson. FOTO: Press.

Breakit

Anders Edvardsson byter lag – går från sportjätte till startupen Sportlala.

Göteborgs-baserade Sportlala lanserades 2015 och har specialiserat sig på ”överlager”, alltså det andra sportbutiker inte lyckas sälja. Sporthandlare kan lägga upp prylar på sajten till halva priset jämfört med vad de kostar i butik. 

“Det har gått jättebra sedan lansering och vi har nått alla mål. Redan första månaden fick vi in nästan 1.000 ordrar och växer hela tiden”, säger Viktor Sellman, vd och medgrundare av Sportlala, till Breakit.

Nu värvar Sportlala Anders Edvardsson som blir ny chef för partnerskap. Sedan 2013 har han varit vd på Team Sportia och innan dess arbetade han som ekonomichef på sportkedjan.

”Teamet bakom Sportlala löser många av problemen som sportbranschen står inför och kan samtidigt få flera märken att öppna ögonen för e-handel. Det är kul och nytt för mig att vara med i ett bolag där allt går fort och varje beslut man fattar är avgörande”, säger Anders Edvardsson.

I slutet av förra året tog Sportlala in 6 miljoner kronor i riskkapital och medieutrymme från bland andra Aggregate Media och Chalmers Ventures.

“Vi har haft mer att göra i Sverige än väntat vilket gjort att vi inte har hunnit expandera internationellt. Nu håller vi på med en ny kapitalrunda som ska stängas efter sommaren. Efter det satsar vi på att kunna gå in i Norge”, säger Viktor Sellman.

JONAS DE LANGE/SARA LINDH

Läs fler artiklar
LÄS MER