Sök

Threads har floppat – men inte i Sverige: “Överraskande”

MetaSociala medier

Threads.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Siffrorna visar stabil start för Threads.

Alla vill hoppa på det nya heta i början. Men hur många stannar kvar?

Det har gått ungefär en månad sedan Threads lanserades i Sverige, ni vet Mark Zuckerbergs utmanare till X. Och på den korta tiden har Threads faktiskt samlat en stabil användarklick i Sverige (bland annat kan man följa Breakit på plattformen). Det visar siffror som Medieakademin tagit fram och som Dagens industri skriver om. 

Runt 15 procent av svenska Instagram-användare har registrerat Threads, och av dessa så har 70 procent skrivit någonting, varav 40 procent fortsatt att skriva under 2024, enligt rådatan från 14.000 svenska Instagramkonton. 

Det kanske inte låter så stabilt men enligt Medieakademins Hampus Brynolf så är tillväxten bättre i Sverige än i andra länder. Överraskande bra till och med. 

Han säger att i USA så har Threads peakat jättesnabbt och sedan dalat. 

”När man ser på de amerikanska siffrorna så var det verkligen en snabb peak, jättemånga som registrerade sig och sedan så dalade aktiviteten på Threads”, säger han. 

”Jag ser inte riktigt det här, vi hade lite nyhetens behag där i början och alla är inte fortsatt aktiva, men det är inte ett sådant riktigt strömhopp som jag tyckte mig se i USA faktiskt”, säger han. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer