Digitala stjärnor går ihop - ska investera i svensk e-handel

Stylelevel
Digitala stjärnor går ihop - ska investera i svensk e-handel

Johanna Ekström

Reporter

“Vi har drömt om tiden då vi kunde ha egna investeringsbolag och hjälpa främst kvinnor”, säger Rapunzel-grundaren Ida Backlund som nu börjar investera tillsammans med entreprenören Isabella Löwengrip.

Stylelevel är ett e-handelsbolag som säljer mode för kvinnor i karriären. Nu går entreprenörerna Isabella Löwengrip och Ida Backlund, som byggt upp löshårföretaget Rapunzel till ett värde på över 100 miljoner kronor, in med kapital i bolaget.

De två investerarna träffades första gången när Ida Backlund intervjuades för den tidning som Löwengrip då drev, Egoboost.

”Jag kommer håg att vi drömde oss bort till framtiden då vi hade egna investeringsbolag där vi kunde hjälpa och investera i främst kvinnor och deras idéer. Det känns fantastiskt roligt att vi nu gör den här investeringen ihop och kan dra nytta av våra erfarenhet inom e-handel", säger Ida Backlund i ett uttalande.

Isabella Löwengrip säger till Breakit att det absolut kan bli aktuellt med fler gemensamma investeringar framöver.

"Jag tror det just eftersom vi brinner för samma saker. Många affärsänglar är av naturliga skäl män som är lite äldre, det krävs att man byggt upp en portfölj innan man själv kan investera. Vi är yngre och har samma mål, att investera i kvinnor för kvinnor".

"Dessutom har vi lite olika bakgrund och kompletterar varandra bra. Ida har byggt upp ett stort bolag och jag har drivit flera mindre", säger hon.

Isabella Löwengrip, Ida Backlund och Evelina Boström. Foto: Pressbild

Att det blev just Stylelevels var bland annat för att bolagets strategi imponerade på henne.

"Jag har jobbat med e-handel tidigare och det som imponerade på mig var strategin kring inköp och logistik. Många kan dra igång en webbshop med snygga plagg men få förstår värdet i en strategisk grund", säger hon.

Hur mycket pengar det rör sig om vill parterna inte gå ut med, men enligt Isabella Löwengrip rör det sig om "en stor affär".

"Det är en summa som gör att vi verkligen kan göra en stor nylansering av sidan", säger hon.

Isabella Löwengrip och Ida Backlund tar varsin styrelseplats i bolaget.

Stylelevels vd Evelina Boström säger att målet är att sälja kläder som “man saknar själv som kvinna i karriären”.

"Med det menar jag basplagg, businessplagg och powerklänningar. Det är så klart fantastiskt rolig att Ida och Isabella tror på Stylelevel”, säger hon.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER