Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Karmas grundare Elsa Bernadotte lämnar: “Jag är stolt”

Elsa Bernadotte, medgrundare Karma. Foto: Press/Montage

Elsa Bernadotte kommer inte längre att arbeta operativt i Karma.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Maträddarappen och restaurangtjänsten Karma förlorar sin medgrundare. Det är Elsa Bernadotte, som år 2015 grundade Karma tillsammans med Hjalmar Ståhlberg Nordegren, som på Linkedin skriver att hon från och med den 1 februari inte längre kommer att arbeta operativt med Karma.

“Karma har en lång väg att gå, men belöningen för vårt konsekventa, disciplinerade och fokuserade arbete är nära”, skriver hon på Linkedin och fortsätter senare:

“Jag är stolt över att ha varit med och skapat en ny marknad genom att etablera räddningen av matavfall med teknik och beteende, både bland restauranger och konsumenter. Detta visar att impact kan generera vinst och därför vara hållbar ur både ekonomisk och miljömässig synvinkel.”

Elsa Bernadotte skriver att hon fortsatt kommer att vara en aktiv del av styrelsen i bolaget och att hon fortsatt är ägare. Hon skriver också att hon inte vet vad som väntar härnäst och att hon istället ska återgå till läget “ta-kaffe-med-fullständiga-främlingar-med-ofärdiga-idéer”.

Karma omsatte 15 miljoner kronor under 2022 med ett rörelseresultat på minus 14,4 miljoner kronor. Under 2022 gjorde bolaget om sin affärsmodell och började vid sidan av sin konsumentapp för maträddning också börja sälja sin tjänst för bokning, beställning och betalning till restauranger.

“Vi är absolut fortfarande ett bolag som stoppar matsvinn. Vi kör fortfarande fullt ös på den modellen, särskilt nu när marknaden börjar kvickna till igen efter pandemin. Men vad vi har gjort är att utvidga plattformen så att vi inte bara hanterar transaktionerna för överskottsmat, utan alla transaktioner. Vi blir hela infrastrukturen bakom”, sa vd:n Hjalmar Ståhlberg Nordegren till Breakit då.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer