Sök

Ownit-grundaren Stefan Tengvall kliver in operativt i Telness tech: “Framgångstecken”

TelnessMobiloperatörer

Martina Klingvall och Stefan Tengvall. Foto: Sebastian Stecki

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Digitala uppstickaren Telness Tech värvar ännu ett tungt namn till ledningsgruppen.

Den digitala uppstickaren Telness grundades av Martina Klingvall 2016 för att utmana traditionella mobiloperatörer genom sitt fokus på företagare och entreprenörer. Nyligen klev grundaren åt sidan och välkomnade en ny vd i form av Vahdat Zehtab, som närmast kom från Telia. Martina Klingvall stannade kvar som koncern-vd. 

Nu värvar Telness Tech till ledningsgruppen igen. Ownit-grundaren Stefan Tengvall, som även varit vd för Fragbite, går in som strategichef i bolaget. 

“Att Stefan väljer att kliva på operativt hos Telness Tech ser vi som ett framgångstecken. Telness Tech har på bara ett år hunnit lansera över 11 mobiloperatörer, inklusive vår första internationella kund. Vi har på kort tid även byggt upp en pipeline på över 150 miljoner kronor, det vill säga efterfrågan för vår mjukvara är stor och vi måste växla upp i god tid”, säger Martina Klingvall i en kommentar. 

“Stefans expertis kommer att vara ovärderlig när vi säkra de vägval och investeringar som kommer krävas inför att vi nu expanderar till nya marknader.”

Stefan Tengvall säger att han är glad över förtroendet. 

“Jag är glad över att vara en del av Telness Tech under denna avgörande expansionsfas.”

Telness tech omsatte 13 miljoner kronor 2022 och gjorde en förlust på strax över 24 miljoner kronor.

Bolaget har tagit in drygt 130 miljoner kronor i kapital enligt databasen Eivora, pengar som kommer från bland annat JCE Group och Industrifonden.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer