Sök

Gigbolaget Workish lanserades med kändisarna – går i konkurs

Workishgigekonomi

Linda Pira och Rosanna Charles fanns med i bolaget när Workish lanserade. Foto: Skärmklipp / TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Både Linda Pira och Rosanna Charles satt tidigare i styrelsen för det uppmärksammade gigbolaget Workish. Nu har bolaget försatts i konkurs av tingsrätten.

Kommer ni ihåg Workish? Bolaget skapade mängder med rubriker när det lanserades 2019 som en utmanare på gig-marknaden, där användarna skulle kunna anlita hjälp till olika vardagssysslor. Workish uppmärksammades stort efter att artisten Linda Pira på Instagram hade avslöjat att hon i flera år arbetat med appen.

”Det handlar om att lägga ut mikrojobb till privatpersoner”, sa Linda Pira i en story i samband med lanseringen.

Samtidigt kritiserades appen i sociala medier, bland annat för att det saknades information om hur användarnas uppgifter hanterades och för att de inte tog ansvar för ifall användarna betalade skatt.

De största ägarna i bolaget vid tidpunkten var Hilkka Säkkinen och Niklas Forsberg. Men med i satsningen fanns också profilen och poddaren Rosanna Charles som en period satt i bolagets styrelse.

Nu visar nya handlingar från Södertörns tingsrätt att Workish har begärts i konkurs av Skatteverket. Konkursansökan godkändes också av tingsrätten den 9 januari i år, efter att representanter för Workish Group aldrig dök upp vid konkursförhandlingen.

Enligt handlingar från Bolagsverket lämnade både Linda Pira och Rosanna Charles bolagets styrelse i juni 2020. När Breakit kontaktar Rosanna Charles angående konkursen så berättar hon att hon inte har någon koppling till bolaget idag.

“Jasså hade ingen aning om att det fortfarande existerade. Nej ingen koppling där alls sen många år tillbaka”, skriver hon.

Appen verkar inte heller finnas tillgänglig i några app-butiker längre. Men en gammal Google Play-sida visar att appens senaste uppdatering släpptes i april 2021.

Idag är ägaren av bolaget en Ricard Atteks, enligt databasen Eivora och denne dök alltså aldrig upp till förhandlingen enligt tingsrättens protokoll. Enligt konkursansökan från Skatteverket hade bolaget vid tidpunkten för ansökan en skuld på 461.000 kronor till staten.

Den senast tillgängliga årsredovisningen är från 2021 och visar att Workish Group då hade en nettoomsättning på 97.000 kronor och övriga intäkter på 323.308 kronor, med ett rörelseresultat på 13.000 kronor.

Breakit har sökt konkursförvaltaren Mathias Winge på Fylgia Advokatbyrå.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer