Sök

Rasmus Gozzi och Fröken Snusk stoppade på Spotify: “Vidtar åtgärder om vi upptäcker manipulerade streams”

SpotifyStreaming

Fröken Snusk och Rasmus Gozzi. Foto: TT och Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Megahitsen borta från streamingtjänsten.

Rasmus Gozzi är Sveriges okrönta epadunkskung. Med hits som Fröken Snusks Rid mig som en Dalahäst har han tagit Sveriges med storm och var en av de allra mest spelade artisterna på Spotify i Sverige förra året. 

Men nu verkar det ha gått grus i framgångsmaskineriet. Under helgen försvann flera av hans hits från streamingplattformen, bland annat Rid mig som en Dalahäst.

För Aftonbladet kommenterar Johan Seidefors, som är nordisk musikchef för Spotify händelsen.

“Även om vi inte kommenterar enskilda fall så vidtar vi ett flertal åtgärder om vi upptäcker manipulerade streams, vilket är en utmaning för hela branschen och som Spotify arbetar aktivt för att hantera.”

När Breakit söker Spotify får vi exakt samma svar.

Fejkade streams har länge varit ett problem för streamingplattformar som Spotify. När Breakit för två år sedan granskade frågan sa experter att det kan handla om flera miljoner streams varje år. Spotify har hela tiden hävdat att det handlar om mindre än 1 procent av alla streams som är manipulerade.

Även om Johan Seidefors på Spotify inte säger rakt ut att det är fejkstreams det handlar om så berättar han att det kan göra allt från att korrigera antalet streams, hålla inne utbetalning och till och med ta bort innehållet från plattformen. 

Breakit har sökt Rasmus Gozzi.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer