Sök

Har dragit in 1,5 miljarder – nu skrotar Kim Kardashian sitt mobilspel

Kim Kardashian. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Går i graven efter tio år.

Kim Kardashian är nog för många inte känd som en mobilspelsentreprenör. De flesta känner istället igen henne som kanske den mest lysande stjärnan i dokusåpafenomenet The Kardashians. I serien fick världen möta den rika familjen där även den amerikanske OS-hjälten Bruce Jenner, senare Caitlyn Jenner ingick. 

Men faktum är att Kim Kardashian faktiskt har varit en mobilspelsentreprenör i nästan tio år. Spelet Kim Kardashian: Hollywood har dragit in mer än 160 miljoner dollar, motsvarande 1,6 miljarder svenska kronor sedan det släpptes.

Förutom hon själv har även familjemedlemmarna Kris Jenner och Khloe Kardashians synts till i spelet som går ut på att bli känd och att klättra i samhällshierarkin. 

Men nu är det slut. 

Spelet läggs ner och har tagits bort från både Appstore och motsvarande för androidtelefoner.

“Från botten av mitt hjärta är jag så tacksam till att alla som har spelat och älskat Kim Kardashian: Hollywood de senaste tio åren”, säger Kim Kardashian i ett uttalande enligt BBC men tillägger att det var dags att fokusera hennes energi på andra passioner.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer