Sök

Teknikmagasinet i konkurs (igen): “En ledsam dag för oss alla”

TeknikmagasinetKonkurs

Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Det verkar aldrig ta slut för prylkedjan.

Teknikmagasinet har ett par stökiga år bakom sig med ägarbyten, rekonstruktioner och konkurser. I mars 2022 kom den senaste ägaren in när norska Release köpte upp bolaget. 

Tanken var att bolaget skulle fokusera mer på mobilreparationer och försäljning av begagnade mobiltelefoner. Försäljningen har skett dels i butikerna med de klassiska rödgula skyltarna och dels online.

Men affärerna har inte gått så bra som planerat och igår lämnade Release in en konkursansökan. Totalt berörs 370 medarbetare, varav 220 svenskar av beskedet.

“Det här är en ledsam dag för oss alla, både medarbetare, leverantörer, samarbetspartners, fordringsägare och aktieägare”, säger André Sjåsaet, vd på Release i ett pressmeddelande. 

“Under lång tid har vi arbetat hårt för att undvika en konkurs, men tyvärr har den svaga marknadsutvecklingen gjort omstruktureringsprocessen vi var mitt uppe i, mycket mer krävande än vad vi kunnat förutse.“

Bolaget skriver i pressmeddelandet att det har mött utmanande marknadsförhållanden under förra året och att omstruktureringen av olönsamma butiker har varit krävande. Utvecklingen har blivit värre under andra halvåret och antalet besök i butikerna har minskat samtidigt som omsättningen har fallit. 

Teknikmagasinets butiker kommer att hållas stängda i ett par dagar för inventering.

"Nu ligger allt fokus på att ta hand om våra medarbetare", säger André Sjåsaet i pressmeddelandet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer