Sök

Miljardvallen sprängd – Swish slår rekord precis innan mållinjen

SwishGetswishe-handel

Urban Höglund tog över vd-jobbet på Getswish 2021. Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Vi shoppar mindre – men swishar mer.

Idag, bara dagar innan året är till ända, meddelar betalningstjänsten Swish att den magiska miljardvallen är sprängd. Det betyder alltså att det har gjorts en miljard betalningar via tjänsten. Rekordnoteringen sammanfaller med ett i övrigt svagare år för handeln 

“Att vi når en miljard Swish-betalningar under 2023 är en otrolig milstolpe. Vi växer så det knakar inom alla våra tjänster, såväl privat som företag”, säger Robin Hjelte, Head of Data & Analytics på Swish, i en kommentar. 

“Vi ser den starkaste utvecklingen inom företagsbetalningar som nu står för nära 55 procent av totalen. Från Swish start i december 2012 tog det drygt sex år innan vi nådde den första miljarden. Idag ser vi samma volymer på ett år”, fortsätter han.

Det är då troligt att Swish går förbi fjolårets jättenotering på 451 miljarder kronor i år. Det var den summan som bytte händer genom appen i fjol.

När vi skrev om bolagets bokslut för 2022 i somras så hade Swish ökat omsättningen till 248 miljoner kronor och rörelsevinsten till 18 miljoner kronor.

Swish var även med i årets stora lönekartläggning, där bolaget dock föll på topplistan

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer