Sök

Efter säljstoppet – Hövding ansöker om konkurs

Hövding

Sofia Svensson är vd för hjälmbolaget Hövding. Foto: Press/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Hövding har beslutat att ansöka om konkurs.

Hövding har ansökt om konkurs under torsdagen. Det är enligt bolaget Konsumentverkets försäljningsstopp av cykelhjälmen Hövding 3 som ligger bakom beslutet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det tillfälliga försäljningsstoppet meddelades den 1 november och följdes av ett permanent försäljningsstopp under fredagen förra veckan. 

I pressmeddelandet framgår även att Förvaltningsrätten idag ska ha lyssnat på Hövdings önskan om att få fortsätta sälja hjälmen under tiden som bolaget överklagar beslutet.

"Idag kom besked att Förvaltningsrätten bifaller Hövdings begäran om inhibition, vilket river upp Konsumentverkets beslut om omedelbart säljstopp och återkallelse och gör att Hövding 3 fortsatt kan säljas. Den uppkomna skadan av Konsumentverkets agerande är dock så omfattande att styrelsen inte ser att det finns en grund för att driva bolaget vidare", går det att läsa i pressmeddelandet.

Hövding avnoterades från Stockholmsbörsen i juni förra året efter ett utköp. Det var Joel Eklund, som äger munhygienskoncernen Tepe, som bestämt sig för att köpa Hövding.

Hövding hade en omsättning på 98,7 miljoner kronor under 2022. Det var en kraftig minskning från föregående år då bolagets intäkter låg på 162 miljoner kronor. Rörelseresultatet för 2022 landade på minus 68 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer