Sök

Ida Warg säljer Ida Warg Beauty: “Känts rätt från början”

Ida Warg Beautye-handel

Ida Warg och Adrian Innergård, vd för Lumene. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Influencern säljer sitt bolag till finländska jätten.

För en knapp månad sedan kunde vi berätta att Ida Warg Beauty firade sina framgångar genom att ge sina aktieägare 15 miljoner kronor i extrautdelning. 

Nu säljer Ida Warg sitt bolag till den finländska jätten Lumene som ägs av Verdane.

"Det är nästan så jag knappt själv förstår att jag startat ett så stort skönhetsvarumärke, men vi har verkligen lyckats hitta hål på marknaden”, säger hon till Dagens Industri

“Nu har vi kommit till en fas där jag känner att vi behöver få in kraft och resurser i bolaget”.

Ida Warg startade Ida Warg Beauty för 5 år sedan och tillväxten har sedan dess varit spikrakt uppåt. Det senaste räkenskapsåret avslutades i mars i år omsatte bolaget 136 miljoner kronor och gjorde en vinst på 17,2 miljoner. 

Bolaget har fram tills nu ägts till 50,1 procent av Ida Warg och resten har tillhört Trevit som är ett dotterbolag till Letsfaceit. Lumene köper hela klabbet och Ida Warg säljer därmed varumärket som bär hennes namn.

"Just därför har det varit så viktigt att det hamnar i bra händer, varumärket betyder så klart väldigt mycket för mig, och det har känts rätt från början med Lumene", säger hon till Dagens Industri.

Lumene uppger att varumärket ska fortsätta drivas parallellt med deras övriga verksamhet och agera både rådgivare och marknadsföra deras produkter.

"Vår ambition är att fördubbla verksamheten under de kommande fem åren genom att lägga till internationell skala samtidigt som vi fortsätter att leda tillväxten inom den finska skönhetskategorin", säger Adrian Innergård, vd på Lumene i ett pressmeddelande.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer