Sök

Storägaren Creandum om KNC Miners konkurs: "Det är sorgligt"

KNC MinerCreandum

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Den svenska storägaren kommenterar nu KNC Miners konkurs.

Den svenska bitcoin-grävaren KNC Miner, som på fredagkvällen meddelade att bolaget kommer att gå i konkurs, har de senaste åren backats upp av en rad välkända riskkapitalbolag. Bland annat internationella jättar som Accel, GP Bullhound – och svenska Creandum.

Förra våren tog KNC Miner exempelvis in 125 miljoner i riskkapital.

När Breakit får tag på Staffan Helgesson, partner på Creandum och styrelsemedlem i KNC Miner, på fredag kvällen kommenterar han nyheten så här:

”Det är såklart sorgligt, men samtidigt är det en del av spelet. När man siktar högt och har stora ambitioner så ökar risken. Ibland fungerar det inte. Det här är ett av de fallen där det inte flög.”

Exakt hur mycket Creandum har investerat i KNC vill Staffan Helgesson inte kommentera. Men att det är en storsatsning för det svenska riskkapitalbolaget, som bland annat investerat i Spotify och Tictail, råder det ingen tvekan om.

”Det är klart att det är betydande belopp.”

När insåg du själv vad som var på väg att hända?
”Det går inte riktigt att svara på det, för det är komplicerad situation där rewarden för bitcoin halveras i juli månad. Det har funnits osäkerhet kring hur marknaden ska utvecklas före och efter det. Den bedömningen har varit jättesvår”, säger han.

Totalt berörs 35 anställda av beskedet om konkurs.

Läs mer om KNC Miners konkurs här.

Läs mer