Sök

Insurely tar in 90 miljoner – värderas till miljardbelopp

InsurelyNyemission
Martin J. Gylfe (vd) och Lotta Rauséus (COO) på Insurely.

Martin J. Gylfe (vd) och Lotta Rauséus (COO) på Insurely.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Uppstickaren fyller på kassan ordentligt samtidigt som värderingen på 1,1 miljarder kronor stannar kvar.

Insurely, som grundades för omkring fem år sedan, har byggt en så kallad open finance-plattform. Syftet är att göra det möjligt för försäkringsbolag och finansiella aktörer att få tillgång till realtidsdata från försäkrings- och pensionsmarknaden.

Nu plockar bolaget in nytt kapital, rapporterar Dagens Industri. 8 miljoner euro, motsvarande över 90 miljoner kronor, plockas in genom ett konvertibellån. 

Det är riskkapitalbolaget CNI som kliver in som ny extern investerare. De tidigare ägarna OperaTech Ventures, Insight Partners och SEB fortsätter också att investera i bolaget. 

Då det är en konvertibel, alltså ett lån som senare kan konverteras till aktier, kvarstår värderingen på 1,1 miljarder från finansieringsrundan förra året, skriver tidningen. Då tog bolaget in 190 miljoner kronor. 

I somras berättade vd:n Martin J. Gylfe i en stor intervju med Breakit om varför ett nytt regelverk kring datadelning är avgörande, utmaningarna framåt och varför de har haft tur vad gäller kapitaltillskott. Hela intervjun går att läsa här. 

2022 ökade Insurely omsättningen från 4,2 miljoner kronor till 8,6 miljoner, samtidigt som förlusten steg från 15 miljoner kronor till hela 56,6 miljoner.

Bolaget grundades 2018 av Martin J. Gylfe, Lotta Rauséus, Johan Forsman och Eric Lövinder-Sevelius.

Läs mer