Landa i Silicon Valley och 
upptäck techvärldens mittpunkt

Lufthansa Silicon valley
Landa i Silicon Valley och 
upptäck techvärldens mittpunkt

Lufthansa börjar nu flyga direkt till Silicon Valley. Foto: Lufthansa

Silicon Valley ligger som bekant utanför San Francisco och inkluderar staden Palo Alto, men även San José som Lufthansa nu börjar flyga till. Från och med den 1 juli kan du flyga från Stockholm via Frankfurt till tech-mekkat.

Den exakta geografiska avgränsningen av Silicon Valley är kanske aningen luddig. Men att denna plats söder om San Francisco har betytt gränslöst mycket för världens tekniska utveckling råder det ingen tvekan om. Listan över techbolag som har sitt säte i ”the Valley” är både lång och imponerande. Under en kortare biltur kan du åka förbi såväl Google och Facebook som Apple och Tesla.

Lufthansa som företag är också aktivt kring teknikutveckling. Ett exempel är Lufthansa Innovation Hub som är ett samarbete med startup-inkubatorn ”Plug and Play”. Tillsammans vill man utveckla och förbättra morgondagens resande. Under 2016 kommer de att vara värd för tolv veckors mentorprogram där tjugotalet startups inom travel och hospitality väljs ut, med målet att utveckla deras affärsmodell.

San José International Airport är en mindre flygplats som i många avseenden gör den till ett smidigare och snabbare alternativ. Vare sig du reser i affärer eller privat så är närheten till San Francisco också en fördel. På bara 50 kilometers avstånd hittar du staden som bland annat känd för Golden Gate, Fisherman’s Wharf, Alcatraz och kabelspårvagnar.

Trots att världen komprimeras och fysiska avstånd blir av allt mindre betydelse kan man ändå konstatera att närvaro i Silicon Valley är att föredra om man ska synas på startuphimlen. Vare sig du är Klarna, Spotify eller en liten svensk startup så kan en etablering i techklustret vara avgörade för din utveckling. Men även om du inte tänker flytta verksamheten till söder om San Francisco, så hjälper nu Lufthansa dig att komma närmare.

Här kan du boka din resa.

Breakit kommer under vecka 25 att göra en reportageresa till Silicon Valley, i samarbete med Lufthansa. Håll utkik efter den!

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER