Sök

De blir storägare i SaaS-succén

Modular FinanceSaaS

Sprints Pierre Siri och Petter Hedborg, grundare av Modular finance.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Det har varit mycket tissel och tassel, men nu är det klart vem som blir ny storägare i Modular Finance.

Modular Finance har under hösten letat efter en ny storägare och på fredagen står det klart att det blir Sprints med Henrik Persson och Pierre Siri i spetsen. Sprint har förvärvat 40 procent av Modular Finance som säljer olika tjänster inom det som kallas "investor relations" och ägardata. 

"Jag är oerhört glad över att vi, exakt 10 år efter att vi startade Modular Finance, får välkomna Sprints som ny delägare. Vi har en gemensam syn som bygger på att kundnöjdhet är viktigare än något annat och det är hela grundförutsättningen för denna affär”, säger Petter Hedborg i det pressmeddelande som skickats ut. 

Grundarna av Modular Finance - Måns Flodberg, Rasmus Holm och Petter Hedborg – kommer att behålla "majoriteten av sina aktier”, likaså Rite Venture som har varit delägare nästan sedan start.

Modular Finance, som för en bredare publik är mest känd för ägardatatjänsten Holdings, har en stark marknadsposition i Norden och bolagets nästa steg är att expandera på den brittiska marknaden. Tanken är att Sprints ska hjälpa till med det. I pressmeddelandet framhåller Modular Finance vd Petter Hedborg att Sprints har sitt huvudkontor på brittisk mark samt har ett “gediget kontaktnät” på just den marknaden. 

“Modular Finance produkter – mjukvarutjänster som även bidrar till att förbättra transparensen och effektiviteten på kapitalmarknaden – ligger mitt i fokus för oss. Vi är tacksamma för förtroendet från grundarna och ser fram emot att arbeta tillsammans för att bidra till att göra kapitalmarknaden mer transparent och effektiv för både bolag och investerare", säger Voria Fattahi som är partner på Sprints.

Det framgår inte av pressmeddelandet hur mycket Sprints betalar för aktierna. I media, inklusive Breakit, har det spekulerats om en värdering i häradet 2-3 miljarder kronor. 

Under 2022 omsatte Modular Finance 101 miljoner kronor med ett resultat på 51,5 miljoner kronor på sista raden.

Läs mer