Sök

Gav upp bolånen – nu slås Hejmo ihop med Blipp

HejmoBlippfintech

Jonny Lindén, Filip Samuelsson och Göran Pallmar.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hejmos nya satsning – efter fiaskot med bolån.

Häromveckan kunde vi berätta att bolåneutmanaren Hejmo kastade in handduken och lämnade tillbaka sitt tillstånd till Finansinspektionen. 

“Det är nästan omöjligt att få finansiering på ett långsiktigt och hållbart sätt i det här marknadsklimatet”, sa Göran Pallmar, styrelseledamot i Hejmo och vice vd för bolagets största ägare Spiltan Invest i samband med avvecklingen.

Då avslöjade han också att bolaget skulle satsa på gröna billån. Nu har Spiltan tagit ytterligare ett steg för att nå det målet och köper startupen Blipp. Blipp grundades av Filip “Techbonden” Samuelsson och Jonny Lindén och har utvecklat en tjänst för att göra bilköp lättare. Bland investerarna finns bland annat Rustan Panday och Daniel Pilotti.

Blipp och Hejmo slås nu ihop i koncernen Kollektiva och kommer starta en mörkgrön bilfond för att ge ut lån till elbilar. 

“Har man en elbil som man vill ha finansierad, så kommer det här vara en attraktiv ränta”, säger Göran Pallmar till Dagens Industri

“Det gör att det i det stora hela bidrar till en lite snabbare omställning till elbilar”.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer