Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Susanne Najafi och Sara Wimmercranz prisas av 17-nätverket

Jessica Löfström, Sara Wimmercranz och Susanne Najafi. Foto: TT / Press

Flera nya entreprenörer kliver in i 17-nätverket. Bland annat Babyshops medgrundare Linn Tagesson och Glowid:s grundare Cecilia Ortmark Söder. Samtidigt prisas duon Susanne Najafi och Sara Wimmercranz som Årets banbrytare.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Det av entreprenören Jessica Löfström startade 17-nätverket samlar framgångsrika kvinnliga entreprenörer och har gjort till en vana att varje år prisa en person som bryter ny mark inom näringsliv, företagande och ledarskap. Fram till och med förra året kallades utmärkelsen för Årets bråkigaste kvinna och den sista att få titeln var den tidigare Breakit-journalisten Johanna Ekström

I år har priset bytt namn till Årets banbrytare, men det delades fortfarande ut med samma motivering och under den gala som 17-nätverket anordnade under torsdagskvällen. 

Årets vinnare blev riskkapitalbolaget Backing Minds investerar-duo Sara Wimmercranz och Susanne Najafi. Med motiveringen att de bland annat “lever de som de lär genom att investera kapitalet på ett mer jämställt, jämlikt och hållbart sätt än gemene investerare”.

På samma gala välkomnar nätverket också nya medlemmar, med kriteriet att de ska ha startat och drivit upp framgångsrika bolag som omsätter minst 50 miljoner kronor om året. 

I år välkomnade 17-nätverket 10 nya medlemmar:

Maria Längquist, grundare av Bonliva
Jenny Helldén, grundare av Zilenzio
Alexandra Arnberg, grundare av Moment Psykologi
Maria Sjömark, grundare av Trixie
Ulrika L Oskarsson, grundare av Mum Group
Linn Tagesson, grundare av Babyshop
Cecilia Ortmark Söder, grundare av Glowid
Sofia Olsson, grundare av Westforest
Martina Endegård, grundare av Besporty
Maria Brolin, grundare av Svea Vind Offshores

17-nätverkets styrelseordförande Jessica Löfström har följande att säga om de nya medlemmarna:

“Vi är mycket stolta över att ha fått in en sådan superliga i år. Många av dessa nya medlemmar har bolag som omsätter väldigt mycket pengar och det stärker 17-nätverkets inflytande i svenskt näringsliv ytterligare. Det inflytandet använder vi i kontakt med näringslivet där vi träffar ministrar, deltar i debatten och verkar som förebilder – allt för att främja kvinnligt entreprenörskap och peka på den ekonomiska uppsidan av det.”

17-nätverket består av 57 kvinnor och till grundarna räknas förutom Expandera Mera- och Ansvarsäkerhet-grundaren Jessica Löfström även personer som Collector Banks grundare Lena Apler, Hemfrid-grundaren Monica Lindstedt, Alphace-grundaren Maria Mattson Mähl och Silverback-grundaren Anna Bråkenhielm.

Läs mer