Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Större förlust för klimatteknikbolaget Doconomy förra året

Mathias Wikström och Johan Pihl, grundare Doconomy. Foto: Press

Doconomys omsättning ökar, men resultatet för 2022 visar en större förlust jämfört med de tidigare åren.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Det svenska klimatteknikföretaget Doconomy visar en större förlust för 2022 i sitt nyligen publicerade bokslut. Företaget, som erbjuder en plattform för bank- och finanssektorn som hjälper användare att spåra deras klimatpåverkan och möjlighet att kompensera utsläpp, hade en omsättning på 15,3 miljoner kronor under 2022. Resultatet för 2022 blev en förlust på 136,6 miljoner kronor, vilket är större än förlusterna 90,3 miljoner kronor år 2021 och 37 miljoner kronor år 2020.

Doconomy samarbetar med välkända aktörer som Klarna och Nordea och saknar inte internationell närvaro. Efter att ha köpt fintech-företaget Dreams Technology är Doconomy värderat till cirka 1,47 miljarder kronor och har fått in totalt 455,8 miljoner kronor från investerare.

Doconomys styrelse inkluderar kända profiler som Anna Settman, Paul Alfons Morgenthaler, med styrelseuppdrag i ClimateView, och Veronica Augustsson, både ledamot och ordförande i styrelsen.

Siffrorna i denna artikel kommer från datatjänsten Eivora.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer