Sök

Corite minskar förlusten – omsättning ökar kraftigt och förlusten minskar

Corite

Corites grundateam från vänster: Emil Angervall, Mattias Tengblad och Emelie Olsson. Foto: Petter Löfstedt

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

För räkenskapsåret 2022 redovisar musikplattformen Corite en minskad förlust jämfört med tidigare år, samtidigt som omsättning och personalomkostnader ökar markant.

Musikplattformen Corite, som erbjuder privatpersoner möjligheten att investera i och deläga licenser av specifika låtar, redovisar nu sitt senaste bokslut för räkenskapsåret 2022. 

För räkenskapsåret 2022 landade Corites omsättning på 19,3 miljoner kronor, en betydande ökning jämfört med de tidigare årens omsättningar på 6 miljoner kronor i 2021 och 774.000 kronor i 2020. Personalomkostnaderna ökade också markant från 2,85 miljoner kronor 2021 till 8,78 miljoner kronor 2022, vilket sammanfaller med att antalet anställda ökade från 5 till 15.

Årets resultat visar en förlust på 1,41 miljoner kronor, vilket är en minskning jämfört med de tidigare förlusterna på 3,33 miljoner kronor 2021 och 4,22 miljoner året innan.

Corite, grundat av Mattias Tengblad, Emil Angervall och Emelie Olsson, har genom åren tagit in kapital från investerare som Eastate, Danny Saucedo och Sofie Grant. Totalt har bolaget tagit in 11,5 miljoner kronor.

Corite AB, verksamt inom musikindustrin, fortsätter att erbjuda en investeringsplattform för musikrättigheter och genom blockchain-teknik attrahera kapital för olika projekt.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande."

Läs mer