Sök

Hanna Öberg ger sig en tidig julklapp – på ett gäng miljoner

Ownue-handel

Hanna Öberg är en av Sveriges största träningsinfluencers och medgrundare av Ownu.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Kan bli ett fett julbord hemma hos Hanna Öberg.


Hanna Öberg är en av Sveriges största träningsinfluencers med över 2,2 miljoner följare på Instagram. Det har hon kunnat kapitalisera på dels genom träningsappen Ownu och genom det egna klädesmärket Ownu fit. 

Med den starka närvaron i sociala medier lyckades hon förra året nå en omsättning på 23,5 miljoner kronor med en vinst på 2,4 miljoner kronor. Intäkterna kommer framförallt från appen men Hanna Öberg har tidigare sagt till Breakit att målet är att e-handeln ska stå för lika stor del som appen.

Nu när det lackar mot jul vill vi ju alla unna oss något extra. Det verkar inte bara vi tycka utan även Hanna Öberg. Nu kan vi nämligen avslöja att hon unnar sig en extrautdelning från bolaget Öberg Fitness som ligger bakom Ownu. 

Enligt handlingar från Bolagsverket delar bolaget ut 2.888.500 kronor extra till aktieägarna. Bolaget ägs till 70 procent av Hanna Öberg och resten ägs av hennes samarbetspartner Alexander Nordström.

Tidigare i år delade bolaget ut 1,9 miljoner kronor i ordinarie utdelning.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer